петък, 2 юли 2010 г.

Подиграват ни се

Подиграват ни се. Мине се не мине време и в западната преса ни споменават като пример за диваци, изостанали хора. Примери бол, но ето, да кажем, в испанския има лаф "Избори по български". Ще рече - пародия на избори. Преди време германският журналист Юрген Рот ни беше описал като доста корумпирана и мафиотска държава. С аргументи. Друг пример: както си гледате някой американски филм, току вметнат България като синоним на безкрайно зачукано място. Помните ли "Терминалът" - Том Ханкс говореше на български. Да не продължавам...

Подиграват ни се и са прави - не успяваме да си уредим основни общи неща, които за развитите страни са нещо нормално. Ред и справедливост, чистота, пътища, железници, осветление. Тези неща се решават от системата за общо управление, наречена още политика, политическа система. Болшинството от българите не участват в тази система, извън нея са (сещат се само като дойдат избори) и съвсем закономерно състоянието на общите работи е доста тежко.

Не са нужни светли лидери, политически спасители и някакви грандиозни подвизи за спасяване на България. Малко мисъл и участие стигат. Ето ти една възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар